O portie de betacaroten, din morcovii preparati la abur, pentru o mai buna absorbtie in organsim, asezonata cu valoroase mirodenii si cu un plus de nutrienti din florile proaspete de liliac. Atentie: florile sunt amarui, deci se consuma in cantitati mici si dupa ce va mai obisnuiti cu gustul lor.
INGREDIENTE:
– 2 morcovi
– ½ lingurita de oregano uscat
– ¼ lingurita de seminte de mustar rasnite grosier
– ½ lingurita de ulei de masline extravirgin (optional)
– ½ lamaie
– o floare de liliac
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se fierb morcovii la abur in instalatie sepciala sau pe o sita asezata pe o oala in care fierbe apa la foc mic si care se acopera cu un capac. Cand sunt patrunsi, se intrerupe fierberea, iar dupa racire se razuiesc grosier.
Li se adauga apoi semintele de mustar razuite grosier, oragano uscat si sucul lamaiei, care ii imbogatesc in antioxidanti, apoi uleiul de masline extravirgin care-i ajuta in absorbtia acestora. Se adauga florile de liliac, care chiar daca sunt amarui, consumate in cantitate mica, imprima un gust aparte acestui ansamblu si il imbogatesc in special in enzime.