Este o incantare cu ingrediente naturale, folosite in stare cruda, pentru un dulce prietenos cu sanatatea si nespus de apetisant.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 100 g nuci
– 150 g stafide
– o lamaie
Pentru crema:
– 1,5 avocado
– o lingura pudra de maca organica
– 350 g visine (cantarite cu samburi)
– 2 cm baton de vanilie
– o lingura de miere de albine (am folosit de rapita)
Pentru glazura:
– 2 linguri din sucul visinelor scurse in strecuratoare
– o lingura de miere de albine (am folosit de rapita)
Pentru garnisit:
– visine intregi (aprox. 50 g)
PREPARARE:
Se spala bine visinele, se sterg cu hartie abosorbanta, li se scot samburii si se lasa la scurs in strecuratoare ( se preseaza usor, pentru a accelera procesul). Ar fi bine sa se lase de seara pana dimineata. Sucul se colecteaza, pentru glazura.
Pentru blat, se aduna in robot miezul de nuca, stafidele si sucul lamaiei.
Se maruntesc apoi, pana la o consistenta lipicioasa, din care se modeleaza blatul, pe hartie de copt.
Se desprind avocado de pe sambure.
Se maruntesc, apoi se adauga visinele bine scurse, pudra de maca si semintele din bucata de baton de vanilie. Se blenduiesc cu un blender de mana (eventual se continua cu un mixer de mana), apoi se adauga peste blat.
Tortul astfel obtinut se introduce la frigider, pentru aproximativ 2 ore, cat sa capete fermitate. Se pregateaste glazura, adaugand mierii de albine, sucul visinelor.
Se amesteca si se toarna peste tort, dupa ce acesta se solidifica suficient la frigider. Se garniseste cu visine intregi.