Un deliciu din patru ingrediente, nutritiv si puternic antioxidant, rapid si hranitor.
INGREDIENTE:
– 5 banane
– 3 smochine
– 2 lingurite pudra de roscove
– sucul unei lamai
PREPARARE:
Se curata bananele de coaja, se taie rondele care se stropesc cu sucul unei calote din lamaie, pentru a nu oxida.
Se plaseaza in congelator pentru minim 2 ore. Se cremuiesc apoi intr-un robot de bucatarie cu lama in S (din plastic). Li se adauga o lingurita de pudra de roscove si 2 smochine, bine spalate si tocate grosier, apoi sucul lamaiei ramase.
Se amesteca toate in robor circa 5 secunde (sa nu se marunteasca smochinele, sa se vada in sectiune), apoi se plasaza intr-un inel culinar si se lasa la congelator minim 3 ore. Se scoate minitortul astfel obtinut din forma, apoi se pudreaza cu cealalata lingurita de pudra de roscove si se orneaza cu cea de a treia smochina.