MINITARTE VEGANE, CU MORCOVI SI MIRODENII

martie 18, 2015 | CATEGORIA Aperitive

minitarte vegetariene, cu morcovi si mirodenii

O reteta cu aluat dietetic si umplutura bogata in vitamine si minerale, ce ofera minitarte cochete si delicioase.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

–          200 gr faina dietetica, din macinis integral de grau

–          50 gr seminte de in

–          170 ml apa

–          o lingurita de cimbru uscat

–          ½ lingurita de piper

–          un praf de sare

Pentru umplutura:

–          o ceapa (aprox. 100 gr)

–          4 morcovi (aprox. 300 gr)

–          o felie de telina (aprox. 75 gr)

–          o lingurita de cimbru

–          2 foi de dafin

–          o lingurita de piper negru, macinat

–          o lingura de ulei de masline extravirgin

–           ½ legatura de patrunjel verde

–           sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se pregateste umplutura pentru minitarte, din ingredientele enumerate, astfel:ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, iar morcovii si telina se curata, se spala si se rad grosier, apoi impreuna cu foile de dafin, cu cimbrul si sarea, se fierb in apa, pana se patrund si scade sosul format. Intre timp, se rasnesc semintele de in si impreuna cu faina se aduna pe blatul pentru framantat, se adauga apoi cimbrul, sarea si piperul, urmand sa se adauge si apa, putin cate putin, framantand incet, pana se incorporeaza toata. Se framanta un aluat, conform retei, care se intinde intr-un strat cu grosime de aproximativ 2,5-3 mm,  din care se decupeaza cercuri in functie de marimea formelor pentru tarte. Aluatul decupat se muleaza in forme si se inteapa cu furculita din loc in loc.

aluat pentru minitarte vegetariene, decupat si mulat in forme

Se introduc formele cu aluatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, apoi se micsoreaza la 120 de grade C si se coc cca 10 minute. Se scot din cuptor si se elibereaza aluatul din ele. Intre timp umplutura fiarta si scazuta se asezoneaza cu boiaua de ardei dulce, cu patrunjelul spalat si tocat, cu piperul si cu uleiul de masline extravirgin.

umplutura de morcovi cu telina, ceapa si mirodenii, pentru minitarte vegetariene

Se amesteca bine compozitia si se umplu formele din aluat, minitartele rezultate avand un gust minunat si nutrienti pe masura.

minitarte vegetariene, cu morcovi si mirodenii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Fifi says:

    O buntate! Dar trebuie sa pui putina apa, f. putina, Mai lasa si legumele apa, se mai inmoaie legumele si la cuptor iar daca nu sint moi, nu conteaza! Sint mai sanatoase! Chinezii le maninca doar semicrude!

    Aluatul nu e beton?
    Oricum, arata bine si asa si sint.
    Ce poze sugestive faci!
    F. reusita prezentarea!
    Cine sta toata ziua (la aervici si doarme), vine acasa si pierde timpul, nici nu isi da seama cita munca investesti tu in aceasta pasiune a ta.
    Si nu e vorba doar de creat feluri deosebite dietetice dar si de prezentare!
    Esti o maestra si cine nu te apreciaza…niste …nimeni, umbre fara rost!

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *