O reteta care imbina gusturi si nutrienti de calitate, nealterati pe parcursul prepararii, un dulce crud vegetarian, cu efecte benefice pentru sanatate.
INGREDIENTE (pentru 8 bucati):
Pentru blat:
– 100 gr fulgi de nuca de cocos
– 100 gr stafide (am folosit aurii)
– 2-3 felii de lamaie, cu coaja
Pentru crema:
– 185 gr capsune (plus 3-4 capsune pentru garnisit)
– 60 gr caju hidratat
– 25 gr fulgi cocos
– 4-5 picaturi stevia rebaudiana
– o lingura suc de lamaie
PREPARARE:
Alunele de caju se rehidrateaza de seara pana dimineata. Stafidele se hidrateaza maximum o ora si jumatate, apoi impreuna cu fulgii de nuca de cocos si cu feliile de lamaie, se plaseza in robotul de bucatarie cu lama in “S”.
Se maruntesc pana formeaza o pasta lipicioasa ce se poate modela, cu care se tapeteaza apoi formele pentru tarte.
Se plaseaza la rece cam o ora, pentru a deveni mai ferme si mai usor de manuit. Pentru crema, alunele hidratate de caju impreuna cu capsunele bine spalate se maruntesc in robotul cu lama in “S”.
Se adauga apoi fulgii de cocos.
Se continua maruntirea pana se omogenizeaza crema, care se aromatizeaza apoi cu picaturile dulci de stevia si cu sucul de lamaie. Se scot formele de tarta din frigider, se lasa cateva minute la temperatura camerei pentru a se desprinde mai usor blaturile de minitarte, care se umplu cu crema.
Se garnisesc apoi, dupa imaginatie si timp.