Portii mici, concentrate in nutrienti si arome, cu parfum patrunzator.
INGREDIENTE ( pentru aprox. 20 bucati):
Pentru blat:
– un pachet (250 gr) curmale fara samburi
– 3 linguri seminte de in
– 6 linguri fulgi de ovaz
Pentru crema:
– 5 linguri unt de arahide, bio
– 2 linguri sirop de agave, bio
Topping de fructe:
– 2-3 felii de pepene galben
– 20 fructe de zmeur
PREPARARE:
Curmalele si semintele de in se inmoaie 5 ore in apa, apoi se scurg si impreuna cu fulgii de ovaz se strivesc cu un blender de mana.
Intr-un bol se adauga siropul de agave peste untul de arahide.
Se amesteca apoi, pentru omogenizare. Feliile de pepene galben se curate de coaja si se dau pe razatoarea mare. Bucatile de zmeura se spala si se lasa la scurs. Pe suportii de servit (eu am folosit hartie de copt) se plaseaza cate o lingura din compozitia de blat, care se modeleaza in forma dorita si peste care se adauga cate o lingurita din compozitia de crema. Se adauga apoi pepenele ras si in mijloc, zmeura.
Aceste hranitoare si aromate mini tarte se pot consuma imediat, la temperatura camerei sau reci, de la frigider.
pe mine chiar m-a surprins gustul lor, e acel desert din categoria „mai vreau” si daca ratiunea iti transmite SI CA E SANATOS..ATUNCI DA, mai vreeau.
pup
maria
Ma bucur mult ca ti-au placui si multumesc de vizita !