MINI TARTE VEGANE CU PEPENE GALBEN SI ZMEURA

august 9, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

mini tarte vegane cu seminte de in, curmale, fulgi de ovaz, unt de arahide, sirop de agave, pepene galben si zmeura

Portii mici, concentrate in nutrienti si arome, cu parfum patrunzator.

INGREDIENTE ( pentru aprox. 20 bucati):

Pentru blat:

–         un pachet (250 gr) curmale fara samburi

–         3 linguri seminte de in

–         6 linguri fulgi de ovaz

Pentru crema:

–         5 linguri unt de arahide, bio

–         2 linguri sirop de agave, bio

Topping de fructe:

–         2-3 felii de pepene galben

–         20 fructe de zmeur

 

PREPARARE:

Curmalele si semintele de in se inmoaie 5 ore in apa, apoi se scurg si impreuna cu fulgii de ovaz se strivesc cu un blender de mana.

curmale, seminte de in si fulgi de ovaz, pentru mini tarte

Intr-un bol se adauga siropul de agave peste untul de arahide.

unt de arahide si sirop de agave, pentru mini tarte

Se amesteca apoi, pentru omogenizare. Feliile de pepene galben se curate de coaja si se dau pe razatoarea mare. Bucatile de zmeura se spala si se lasa la scurs. Pe suportii de servit (eu am folosit hartie de copt) se plaseaza cate o lingura din compozitia de blat, care se modeleaza in forma dorita si peste care se adauga cate o lingurita din compozitia de crema. Se adauga apoi pepenele ras si in mijloc, zmeura.

mini tarte cu seminte de in, curmale, fulgi de ovaz, unt de arahide, sirop de agave, pepene galben si zmeura

Aceste hranitoare si aromate mini tarte se pot consuma imediat, la temperatura camerei sau reci, de la frigider.

mini tarte vegane cu seminte de in, curmale, fulgi de ovaz, unt de arahide, sirop de agave, pepene galben si zmeura

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *