MINI RULADE CU MUSCHIULET DE PORC SI PIEPT DE PUI

decembrie 24, 2012 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

     minirulade din muschiulet de porc cu piept de pui, rondele

Sunt mini desfatari, ce etaleaza parfumul carnii slabe de porc imbinat cu cel al pieptului de pui, aromat cu  patrunjelul din belsug, maestru al digestiei.

INGREDIENTE:

–         3 muschiuleti de porc (aprox.1400 gr)

–         585 gr file din piept de pui

–         350 gr branza telemea de vaca

–         2 cepe mari

–         1 ou

–         2 lingurite rase de cimbru

–         5 foi de dafin

–         2 legaturi de patrunjel

–         3 lingurite de boia de ardei dulce

–         o cana de vin alb

–         sare si piper, dupa gust

 

PREPARARE:

Din fileul din piept de pui se taie 15 fasii, de cate 5 cm lungime si cam de 5mm grosime, care sa constituie miezul miniruladelor. Restul de file se toaca fin. Se adauga apoi branza telemea sfaramata, ceapa spalata, curatata si data pe razatoarea mare, apoi oul, patrunjelul tocat fin, o lingurita de cimbru, sarea si piperul.

piept de pui tocat cu ceapa, ou, patrunjel, branza, sare piper, cimbru

Se amesteca bine toata aceasta compozitie. Bucatile de muschiulet de porc se portioneaza astfel: se impart intai in cate 3 parti egale, iar primele doua, din capatul mai gros al muschiului se mai taie inca in doua. Se bate bine fiecare bucata pentru a se intinde subtire si uniform. Pe fiecare bucata de muschiulet se aseaza umplutura constituita din compozitia descrisa mai sus, intinsa uniform si in mijlocul ei, bucata de fileu din piept de pui. Rulam apoi si prindem cu scobitoarea fiecare minirulada pentru a nu se desface la cuptor.

muschi de porc cu piept de pui si umplutura

Se aseaza apoi toate bucatile astfel  umplute si rulate, intr-un vas termoizolant. Se acopera cu apa si se introduc in cuptorul incins.

minirulade din muschiulet de porc cu piept de pui si branza, rulate

Se lasa sa fiarba, apoi se micsoreaza temperatura si se asteapta sa se rumenesasca pe deasupra, apoi se intorc, pentru a se rumeni si pe partea cealalta.

minirulade din muschiulet de porc cu piept de pui si branza, rulate, rumenite

In final, se  adauga boiaua, cealalta lingurita de cimbru, foile de dafin si vinul.

minirulade din muschiulet de porc cu piept de pui cu boia si vin

Se mai lasa sa fiarba inca 5 minute. Se intrerupe fierberea, se scot pe un platou si se pot servi, ca atare in sosul lor, ornate cu patrunjel proaspat, sau cu diverse garnituri.

minirulade din muschiulet de porc cu piept de pui

Se pot lasa intregi sau se pot taia rondele, aspectul in sectiune fiind ispititor.

minirulade din muschiulet de porc cu piept de pui, rondele

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *