„MINI PIZZA” INTEGRALE, CU PRAZ SI FRUNZE DE PAPADIE

octombrie 28, 2013 | CATEGORIA Aperitive

"mini pizza" integrale, cu praz si frunze de papadie, portie

“Mini ispititoare” din faina dietetica, macinis integral, alaturi de alte ingrediente gustoase si sanatoase, culminand cu frunze proaspete de papadie, culese in acesta toamna cu iz de primavera.

INGREDIENTE:

–          250 gr de faina dietetica, din macinis integral

–          200 gr iaurt (3,5 % grasime)

–          2 oua

–          o lingurita de boia de ardei dulce

–          un praf de boia de ardei iute

–          o lingurita de seminte de in

–          o lingurita de boabe de piper negru, macinate grosier

–          un fir de praz

–          un ardei gras

–          4-5 rosii mici, tip cherry

–          2 rosii mari (aprox. 300 gr)

–          10 frunze de papadie (sau alta verdeata)

–          sare neiodata, dupa gust (am folosit sare roz de Himalaya)

 

PREPARARE:

Se aduna intr-un vas faina, iaurtul, boiaua iute si dulce, de ardei, semintele de in, sarea, piperul si ouale (sparte, bineinteles).

faina integrala, iaurt, boia de ardei iute si dulce, sare roz de Himalaya, piper negru si seminte de in, pentru mini pizza

Se amesteca pentru a se omogeniza, se obtine un aluat fluid, vascos, care ideal ar fi sa se pastreze in frigider cateva ore, pentru ca semintele de in sa se dilueze putin, sa-si lase din emolienta lor in aluat, iar acesta sa devina elastic. Prazul se spala, se curate si se taie rondele, ardeiul se spala, se curate si se taie fasii subtiri, iar rosiile mici, spalate, se taie rondele. Din aluat se ia cate o lingura pentru fiecare mini pizza, urmand sa se astearna distantat in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt. Pe fiecare se plaseaza cate 3 rondele de praz, fasii de ardei si bucati de rosii.

aluat pentru mini pizza, cu rondele de praz, felii de ardei si bucati de rosii, pentru cuptor

Se introduc in cuptorul preincalzit si se pastreaza la 150 de grade C, cca 10 minute, pana sunt coapte. Intre timp rosiile mari se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu frunzele de papadie spalate si tocate, se potrivesc de sare, formand un topping, cu care se asezonaza micile pizza, dupa ce se scot din cuptor.

"mini pizza" integrale, cu praz si frunze de papadie

Pot fi servite imediat, de catre pofticiosi, dar sunt perfecte ca gust si mai sanatoase la temperatura camerei.

"mini pizza" integrale, cu praz si frunze de papadie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *