MINI COZONACI INTEGRALI, CU MAC

aprilie 30, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

mini cozonac integral, cu crema de mac, feliat

Cozonaci “iepuras” consistenti, moderat de dulci, cu ingrediente sanatoase.

INGREDIENTE (pentru 4 bucati):

–         500 gr faina de grau dur din macinis integral

–         25 gr drojdie proaspata de bere

–         3 oua

–         150 ml lapte

–         4 linguri de zahar brun

–         4 linguri sirop brun de agave

–         6 linguri ulei de masline extravirgin

–         coaja rasa de lamaie, dupa gust

–         2 cm pastaie de vanilie

Pentru umplutura:

–         5 linguri de mac

–         2 linguri de sirop brun de agave

–         2 linguri de zahar brun

Pentru uns:

–         un galbenus de ou

Pentru ornat:

–         o lingura de sirop brun de agave

–         o lingurita de pudra de roscove

–         o lingura de zahar brun, pudra

 

PREPARARE:

Drojdia se dizolva in 50 ml lapte caldut, impreuna cu 2 linguri de zahar brun.

drojdie, lapte si zahar brun pentru cozonaci integrali

Se adauga peste faina, in bolul de framantat.

drojdie, lapte, zahar brun si faina integrala, pentru cozonaci integrali

Se amesteca cu putina faina, se lasa sa creasca putin, apoi se incorporeaza toata faina si se adauga ouale intregi, batute spuma, se framata 3 minute si se lasa la dospit, la caldura.

drojdie, lapte, zahar brun,faina integrala si oua, pentru cozonaci integrali

In restul de lapte, se taie marunt pastaia de vanilie, sa-si lasa aroma.

lapte cu pastaie de vanilie

Se adauga restul de zahar, siropul brun de agave, laptele cu pastaia de vanilie, uleiul de masline extravirgin si coaja rasa de lamaie.

aluat framantat pentru mini cozonaci integrali, cu coaja de lamaie si pastaie de vanilie

Se mai framata putin si se lasa la dospit, iar intre timp se pregateste umplutura, din mac, sirop brun de agave si zahar brun.

umplutura de mac cu zahar brun si sirop de agave

Se amesteca si dupa ce se imparte aluatul, se intinde si se adauga umplutura concentrata pe mijlocul bucatilor.

aluat cu umplutura de mac pentru mini cozonaci integrali

Se ruleaza, si se plaseaza in formele de iepuras,unse cu ulei.

aluat cu umplutura de mac, in forme de iepuras, pentru cuptor

Se mai lasa 5 minute sa creasca, se ung cu ou si se introduc in cuptorul incins si se lasa la 150 de grade C, cca 20 minute. Dupa acest interval, se scot din cuptor si din forme, se ung si pe partea inferioara cu ou si se lasa 3 minute in cuptor, dupa ce s-a intrerupt sursa de caldura. Se scot si se pudreaza cu zahar.

mini cozonaci integrali scosi din forme

Apoi se pregateste siropul si pudra de roscove pentru ornat.

pudra de roscove si sirop de gave pentru ornat mini cozonaci integrali

Se accentueaza urmele lasate de forme cu amestecul pentru ornat si sunt gata de savurat !

mini cozonaci integrali, cu crema de mac

mini cozonac integral, cu crema de mac, feliat

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *