Cozonaci “iepuras” consistenti, moderat de dulci, cu ingrediente sanatoase.
INGREDIENTE (pentru 4 bucati):
– 500 gr faina de grau dur din macinis integral
– 25 gr drojdie proaspata de bere
– 3 oua
– 150 ml lapte
– 4 linguri de zahar brun
– 4 linguri sirop brun de agave
– 6 linguri ulei de masline extravirgin
– coaja rasa de lamaie, dupa gust
– 2 cm pastaie de vanilie
Pentru umplutura:
– 5 linguri de mac
– 2 linguri de sirop brun de agave
– 2 linguri de zahar brun
Pentru uns:
– un galbenus de ou
Pentru ornat:
– o lingura de sirop brun de agave
– o lingurita de pudra de roscove
– o lingura de zahar brun, pudra
PREPARARE:
Drojdia se dizolva in 50 ml lapte caldut, impreuna cu 2 linguri de zahar brun.
Se adauga peste faina, in bolul de framantat.
Se amesteca cu putina faina, se lasa sa creasca putin, apoi se incorporeaza toata faina si se adauga ouale intregi, batute spuma, se framata 3 minute si se lasa la dospit, la caldura.
In restul de lapte, se taie marunt pastaia de vanilie, sa-si lasa aroma.
Se adauga restul de zahar, siropul brun de agave, laptele cu pastaia de vanilie, uleiul de masline extravirgin si coaja rasa de lamaie.
Se mai framata putin si se lasa la dospit, iar intre timp se pregateste umplutura, din mac, sirop brun de agave si zahar brun.
Se amesteca si dupa ce se imparte aluatul, se intinde si se adauga umplutura concentrata pe mijlocul bucatilor.
Se ruleaza, si se plaseaza in formele de iepuras,unse cu ulei.
Se mai lasa 5 minute sa creasca, se ung cu ou si se introduc in cuptorul incins si se lasa la 150 de grade C, cca 20 minute. Dupa acest interval, se scot din cuptor si din forme, se ung si pe partea inferioara cu ou si se lasa 3 minute in cuptor, dupa ce s-a intrerupt sursa de caldura. Se scot si se pudreaza cu zahar.
Apoi se pregateste siropul si pudra de roscove pentru ornat.
Se accentueaza urmele lasate de forme cu amestecul pentru ornat si sunt gata de savurat !
Pufosi si dragalasi… un desert perfect pentru sarbatori!
Sunt mai putin pufosi decat cei din faina „nulas”, dar sunt gustosi !Multumesc de vizita !