O reteta raw vegan, bogata in proteine vegetale de calitate, cat si in alti nutrienti de exceptie pentru buna functionare a organismului.
INGREDIENTE (pentru 25-30 buc):
– ardei mici, de toamna (printre ultimii care se mai coc inainte sa cada bruma) sau puteti folosi pe tot parcursul anului, mini bell pepper, din supermarketuri.
– 3 linguri seminte de chia
– 2 linguri seminte de dovleac
– ½ lingurita piper macinat (am folosit din rasnita amestec)
– o lingurita turmeric pudra
– 4-5 fire patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Semintele de chia se lasa la hidratat in 300 ml apa, iar semintele de dovleac se rasnesc. Se spala bine si se curata ardeii de samburi.
Dupa cca o ora de hidratatre, peste semintele de chia se adauga semintele de dovleac rasnite, piperul si pudra de turmeric, cat si patrunjelul bine spalat si maruntit. Se amesteca si se potriveste compozitia de sare, cu care apoi se umplu ardeii.
Se pot consuma ca atare, sau congelati mai intai, cca o ora, daca se prezinta jumatati.