Gustul specific al carnii fragede de miel este inconjurat de mireasma verdeturilor.
INGREDIENTE :
– 500 gr carne de miel (am folosit coaste si sira)
– 5 legaturi ceapa verde
– 4 legaturi usturoi verde
– 5 legaturi de marar verde
– 3 legaturi de patrunjel verde
– 2 ardei grasi (am folosit conservati)
– 2 rosii (2 linguri de bulion)
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine carnea de miel si se portioneaza.
Se pune apoi la fiert, se spumuieste si se lasa sa fiarba incet. Intre timp, se curata si se spala verdeturile si ardeii. Ceapa si usturoiul verde se taie in bucati lungi, iar mararul si patrunjelul se toaca grosier. Ardeii se taie cubulete. Dupa ce carnea este patrunsa, se adauga verdeturile si ardeii.
Se lasa sa fiarba incet, pana cand se inmoaie suficient.
Se adauga rosiile (bulionul), se potriveste totul de sare si se mai lasa sa fiarba 5 minute.