La Congresul International al Uniunii de Medicina Complementara si Alternativa, am gasit printre expozanti un stand cu produse de cacao pura, din Africa, iar eu am achizitionat rapid niste boabe light, cu care abia am asteptat sa prepar ceva cu gustul natural, ca de lut. Iata ce a iesit, din combinatia ceai rece de musetel, (renumit dezinfectant inca din antichitate), cu fulgi de ovaz striviti marunt (bogati in fibre, atat solubile cat si insolubile) si miez din boabele proaspat decojite de cacao (un veritabil imbold pentru creier si buna dispozitie).
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 3 linguri fulgi de ovaz
– un manunchi de musetel
– 75 ml apa plata
– 3 boabe crude de cacao (am folosit de la Aromes Noirs)
PREPARARE:
Se lasa in apa manunchiul de musetel, cam 2 ore, timp in care sa-si reverse enzimele si nutrientii, iar boabele de cacao se decojesc si miezul se farama grosier.
Se strecoara ceaiul de musetel obtinut la rece, in care se adauga fulgii de ovaz si miezul boabelor de cacao. Se amesteca si se mai presara putin miez de cacao pe deasupra.