Reteta copilariei, cu adaos de boabe faramate de ienibahar, care confera merelor coapte o aroma irezistibila. Am fost lasata sa aleg cateva mere imense, crescute sanatos, in marul unei gradini de tara, si m-am gandit ca vor arata bine si coapte.
INGREDIENTE (pentru 4 porti):
– 2 mere ionatan (jonatan) mari (aprox. 675 gr)
– miezul a 4 nuci
– o lingura de miere de albine, poliflora
– 8 boabe de ienibahar
– o felie de lamaie
PREPARARE:
Merele se spala bine, se taie in doua, se scobesc, li se indeparteaza samburii, apoi se stropesc cu suc de lamaie, pentru a nu oxida. Se astern apoi, pe hartie de copt, in tava pentru cuptor.
Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa la copt, cam 10 minute. Intre timp se sparg nucile, se farama grosier miezul lor impreuna cu boabele de ienibahar si se presara peste merele coapte, apoi se adauga mierea si se savureaza incet.
Merele umplute sunt desertul perfect!
Da, comod si sanatos!