MEI FIERT CONDIMENTAT, CU SPANAC SI ARDEI CAPIA

decembrie 10, 2016 | CATEGORIA Garnituri

mei fiert condimenat, cu spanac si ardei capia

Mei preparat sanatos, asociat cu frunze crude de spanac tanar si condimente, cu o savoare aparte.

INGREDIENTE:

– 100 gr mei decorticat (am folosit de la Sanovita)

– 100 gr spanac (baby spinach)

– un ardei capia (aprox. 170 gr)

– 3-4 catei de usturoi romanesc

– ½ lingurita de boabe de ienibahar rasnite

– o lingura de ulei de masline

– suc de lamaie, dupa gust

– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Se fierb 500 ml de apa si dupa ce clocotesc, se micsoreaza temperatura, apoi se adauga meiul bine spalat in mai multe ape si se lasa sa fiarba mocnit cca 30 de minute, apoi se strecoara. Se adauga apoi usturoiul razuit fin si ienibaharul rasnit.

mei fiert, condimentat cu usturoi si ienibahar macinat

Se spala bine frunzele crude de spanac si ardeiul gras, urmand ca ardeiul sa se curete si sa se toace marunt.

spanac tanar, crud si ardei capia, pentru mei fiert, condimentat

Se maruntesc si frunzele de spanac, apoi se adauga, impreuna cu ardeiul tocat, peste meiul condimentat. Se aezoneaza cu uleiul de masline si cu sucul lamaiei, se amesteca si se potriveste totul de sare.

mei fiert condimenat, cu spanac si ardei capia

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *