MAZARE FIARTA CU LEGUME, ROINITA SI IENIBAHAR

iunie 29, 2015 | CATEGORIA Garnituri

mazare fiarta cu legume, roinita si ienibahar

Mazare pregatita sanatos, fiarta cu legume ce-i accentueaza gustul, apoi imbogatita cu nutrientii si aromele fine ale roinitei si ale ienibaharului.

INGREDIENTE:

–        400 gr boabe de mazare

–        o ceapa

–        o felie de telina

–        o rosie

–        2 tulpini de roinita cu frunze si flori

–        o lingurita de boia de ardei dulce

–        o lingurita de ienibahar macinat grosier

–        o lingurita de ulei de masline, presat la rece

–        sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine boabele proaspete de mazare, ceapa se curata si se taie rondele fine, iar rosia si felia de telina se spala si se rad grosier. Se fierb toate in apa cu un praf de sare, pana se patrund bine si scade sucul format, apoi se adauga tulpinele de roinita spalate in prealabil sub jet de apa.

mazare fiarta cu ceapa, telina, rosie si cu roinita

Se lasa sa fiarba doua minute, se intrerupe fierberea si se scot tulpinele de roinita, se rup frunzele, apoi impreuna cu partea subtire din varf a tulpinei, se toaca si se amesteca cu restul ansamblului. Se adauga boiaua de ardei dulce, cu ienibaharul macinat.

mazare fiarta cu ceapa, telina, rosie si roinita, cu boia de ardei si ienibahar macinat

Se potriveste totul de sare, se adauga uleiul de masline presat la rece si se amesteca bine pentru intrepatrunderea aromelor.

mazare fiarta cu legume, roinita si ienibahar

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *