Mazare pregatita sanatos, fiarta cu legume ce-i accentueaza gustul, apoi imbogatita cu nutrientii si aromele fine ale roinitei si ale ienibaharului.
INGREDIENTE:
– 400 gr boabe de mazare
– o ceapa
– o felie de telina
– o rosie
– 2 tulpini de roinita cu frunze si flori
– o lingurita de boia de ardei dulce
– o lingurita de ienibahar macinat grosier
– o lingurita de ulei de masline, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine boabele proaspete de mazare, ceapa se curata si se taie rondele fine, iar rosia si felia de telina se spala si se rad grosier. Se fierb toate in apa cu un praf de sare, pana se patrund bine si scade sucul format, apoi se adauga tulpinele de roinita spalate in prealabil sub jet de apa.
Se lasa sa fiarba doua minute, se intrerupe fierberea si se scot tulpinele de roinita, se rup frunzele, apoi impreuna cu partea subtire din varf a tulpinei, se toaca si se amesteca cu restul ansamblului. Se adauga boiaua de ardei dulce, cu ienibaharul macinat.
Se potriveste totul de sare, se adauga uleiul de masline presat la rece si se amesteca bine pentru intrepatrunderea aromelor.