MAZARE FIARTA CU DOVLECEI SI CIUPERCI

iunie 27, 2013 | CATEGORIA Garnituri

 ciuperci champignon cu ceapa verde, mazare, dovlecei, bulion de rosii si ardei,marar, usturoi si ulei de masline

      O asociere de ingrediente vegetale, bogate in proteine si carbohidrati, nutritive si gustoase.

INGREDIENTE:

–         500 gr ciuperci champignon

–         750 gr mazare verde

–         2 dovlecei

–         5 fire de ceapa verde

–         3 linguri de bulion din rosii si ardei

–         o legatura de marar

–         o lingura de ulei de masline extravirgin

–         usturoi verde, dupa gust

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Ciupercile se spala bine, se curata de impuritati si se taie fasii, ceapa se curata, se spala, se toaca si se adauga peste ciuperci.

ciuperci champignon cu ceapa verde

Se acopera cu apa, se pun la fiert cu un strop de sare si se lasa sa fiarba pana se patrund bine. Intre timp mazarea se curata si se spala, dovleceii se spala bine si se taie bucati grosiere, cu tot cu coaja, apoi se adauga peste ceapa si ciuperci.

ciuperci champignon cu ceapa verde, mazare si dovlecei

Daca este necesar se mai adauga putina apa. Dupa ce intregul ansamblu a fiert suficient, se adauga si mararul spalat si tocat marunt, impreuna cu uleiul si cu bulionul din rosii si ardei. Se potriveste totul de sare si se mai lasa sa fiarba un clocot. Cand se serveste, fiecare portie se asezoneaza cu usturoi proaspat si marar crud.

ciuperci champignon cu ceapa verde, mazare, dovlecei, bulion de rosii si ardei,marar, usturoi si ulei de masline

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *