MAZARE, CU LOBODA VERDE SI FLORI DE IASOMIE

iunie 10, 2020 | CATEGORIA Garnituri

mazare, cu loboda verde si flori de iasomie

Retata confera un consum de enzime si antioxidanti valorosi din frunzele de loboda si florile de iasomie, adaugate crude, ingredientelor preparate termic. Este preparata fara ulei, dar pentru cine doreste un adaos de grasimi sanatoase, poate adauga  ulei vegetal presat la rece.

INGREDIENTE:

– 400 g boabe conservate de mazare
– o ceapa
– un ardei gras
– o foaie de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– ½ lingurita piper negru macinat
– 3 linguri rosii conservate cu sare, pasate
– o legatura de loboda verde
– 5-7 flori de iasomie
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata ceapa si se spala bine, ardeiul se curata de samburi si se spala, iar mazarea se clateste de sucul in care s-a conservat.

ingrediente pentru mazare cu loboda verde si flori de iasomie

Se toaca ceapa si ardeiul, apoi se fierb in apa impreuna cu foaia de dafin. Cand sunt patrunse se strecoara, se adauga boabelor de mazare, se adauga cimbrul si piperul negru, macinate, rosiile pasate, precum si frunzele de loboda verde, bine spalate si tocate. Se amesteca si se potrivesc de sare, apoi se asezoneaza cu florile de iasomie ( si optional, cu o lingura de ulei vegetal presat la rece).

mazare, cu loboda verde si flori de iasomie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *