Retata confera un consum de enzime si antioxidanti valorosi din frunzele de loboda si florile de iasomie, adaugate crude, ingredientelor preparate termic. Este preparata fara ulei, dar pentru cine doreste un adaos de grasimi sanatoase, poate adauga ulei vegetal presat la rece.
INGREDIENTE:
– 400 g boabe conservate de mazare
– o ceapa
– un ardei gras
– o foaie de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– ½ lingurita piper negru macinat
– 3 linguri rosii conservate cu sare, pasate
– o legatura de loboda verde
– 5-7 flori de iasomie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata ceapa si se spala bine, ardeiul se curata de samburi si se spala, iar mazarea se clateste de sucul in care s-a conservat.
Se toaca ceapa si ardeiul, apoi se fierb in apa impreuna cu foaia de dafin. Cand sunt patrunse se strecoara, se adauga boabelor de mazare, se adauga cimbrul si piperul negru, macinate, rosiile pasate, precum si frunzele de loboda verde, bine spalate si tocate. Se amesteca si se potrivesc de sare, apoi se asezoneaza cu florile de iasomie ( si optional, cu o lingura de ulei vegetal presat la rece).