O asociere dulce si hranitoare, o garnitura eleganta, sau un meniu de sine statator concentrat.
INGREDIENTE:
– 900 gr mazare conservata, cu sare
– 350 gr ceapa
– 300 gr morcovi
– 200 gr radacina de telina
– 200 gr radacina de pastarnac
– 2 linguri de bulion
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece
– marar verde, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se curata ceapa, morcovii, radacinile de telina si de pastarnac, apoi ceapa se taie solzisor, morcovii rondele, pastarnacul cubulete, iar telina felii. Se asezoneaza cu uleiul de masline extravirgin, presat la rece si cu putina sare.
Se adauga apa, cat sa le acopere razant, apoi se fierb incet pana se patrund si scade apa. Se adauga apoi si mazarea.
Se lasa sa fiarba intr-un clocot, se mai adauga sare daca este cazul, apoi bulionul, se intrerupe fierberea, iar in final si mai adauga si mararul tocat fin.