O reteta ce poate garnisi platouri diverse, dar care poate fi servita si de sine statatoare, intrucat este suficient de bogata ca gust si nutrienti.
INGREDIENTE:
– 450 gr masline verzi, fara samburi
– 350 gr rosii
– o ceapa rosie (aprox. 150 gr)
– un ardei gras (aprox. 100 gr)
– o foaie de dafin
– ½ lingurita cimbru verde
– o legatura de marar verde
– o lingurita de usturoi romanesc, razuit fin
– o lingura de ulei de masline extravirgin, presat la rece (optional)
– sare
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ceapa si ardeiul, se taie cubulete marunte si se fierb lent in apa cu putina sare, pana se inmoaie. Rosiile bine spalate si razuite grosier se adauga apoi la fiert, impreuna cu foaia de dafin si cu cimbrul macinat.
Se lasa cateva clocote pana se formeaza un sos consistent, apoi se intrerupe fierberea si se lasa vasul acoperit pana scade temperatura si se intrepatrund aromele. Se adauga maslinele, usturoiul curatat, spalat si razuit fin, apoi mararul verde, bine spalat si tocat marunt.
Se mai adauga (optional) si uleiul de masline presat la rece, se amesteca si se potriveste totul de sare.
Am incercat o abordare mai orientala asupra retetei, si a iesit dincolo de asteptari. Ca sos picant am folosit sos sriracha: http://dragonfood.ro/produs/sos-sriracha-iute-482g/