O marinata clasica, pregatita sanatos si cu adaos de schinduf, care confera preparatului o aroma speciala.
INGREDIENTE:
– 450 gr cotlet de crap
– 300 ml apa
– 150 ml otet
– 50 gr ceapa
– 35 gr morcov
– 3 crengute de schinduf
– ½ lingurita de boabe de piper
– 2 foi de dafin
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine, se curata si se taie rondele morcovul, iar ceapa, curatata si bine spalata, se taie julienne. Apa se aduce la temperatura de fierbere, se lasa sa clocoteasca 2 minute, apoi se intrerupe fierberea si se adauga ceapa, morcovul, foile de dafin, boabele de piper, crengutele de schinduf si otetul.
Se spala bine cotletul de crap si se sareaza.
Se portioneaza apoi, se toarna marinata peste bucatile de peste, se lasa o jumatate de ora sa se intrepatrunda gusturile si miresmele, apoi aceasta bogatie de nutrienti se plaseaza in borcane, care se inchid ermetic si se pastreaza 7 zile la frigider, apoi se poate consuma.