O reteta semiraw, intrucat multe ingrediente se adauga crude, pentru a nu le altera nutrientii si enzimele. Daca o doriti mai putin picanta, ajustati-i picanteria micsorand cantitatile de piper, de turmeric si oregano verde, dupa gust.
INGREDIENTE:
– 500 g castraveti murati in saramura
– o ceapa
– o lingura pasta de tomate
– o lingura ulei de masline presat la rece
– o foaie de dafin
– o lingurita de turmeric
– ½ lingurita de piper negru macinat
– 3-4 fire de oregano proaspat
PREPARARE:
Se desareaza castravetii murati in apa rece, de seara pana dimineata, apoi se taie in fasii subtiri. Ceapa, curatata si bine spalata, se marunteste.
Se pun castravetii si ceapa la fiert in apa, iar cand sunt patrunse, se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin si pasta de tomate, apoi se amesteca. Dupa ce temperatura scade la aproximativ 40 de gade Celsius, adica sa fie calda, nu fierbinte, se adauga turmericul, piperul si uleiul de masline. Se amesteca din nou, iar cand se portioneaza, se asezoneaza cu frunze proaspete de oregano.