O reteta ce imbogateste gustul verzei murate gatite si se remarca prin aportul de nutrienti nealterati datorita metodei de preparare.
INGREDIENTE:
– o varza murata mica (400 g)
– ½ conopida
– 2 gogosari
– o lingura pasta de tomate
– 2 linguri ulei de masline presat la rece
– 2 foi de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– ½ lingurita de piper negru macinat
– 3-4 fire de oregano proaspat
PREPARARE:
Se desareaza varza, daca este cazul, se toaca marunt, iar conopida se desface in buchete. Gogosarii, bine spalati, se curata de samburi si se taie in fasii subtiri.
Se pun toate acestea la fiert, in apa, impreuna cu tulpinile de oregano maruntite (fruzele se spala si se lasa la scurs), iar dupa ce sunt patrunse, se intrerupe fierberea si se adauga bulionul, cimbrul si foile de dafin. Se amesteca se lasa vasul acoperit, iar dupa ce mai scade temperatura cat sa se poata consuma, se adaug uleiul de masline si piperul macinat.
Se amesteca, se portioneaza si se asezoneaza cu frunzele de oregano.