O reteta vegana, dietetica, cu aroma intensa, usor picanta si acrisoara.
INGREDIENTE:
– 2 teline de gradina
– un dovlecel
– o ceapa
– un ardei capia
– ½ lamaie
– o foaie de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– un praf pudra de piper negru
– o legatura de patrunjel verde
– ½ lingurita ulei de masline /portie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curate, se spala si se toaca ceapa, iar ardeul capia se curate de seminte, se spala si se toaca. Se curata telinele, se spala si se taie in bucati, iar dovlecelul, bine spalat, se feliaza grosier.
Ceapa si ardeiul, maruntite, se fierb in apa (cca o cana). Se adauga apoi bucatile de telina si dupa 5 minute de fierbere la foc domol, se adauga si bucatile de dovlecel. Se amesteca din cand in cand, fara sa se mai adauge apa, intrucat, intre timp dovlecelul si telina, isi lasa sucul lor. Se adauga frunza de dafin si cimbrul macinat si se intrerupe fierberea. Se potriveste de sare, se adauga praful de piper, se lasa vasul acoperit, iar dupa ce temperatura mai scade, se poate adauga jumatatea de lamaie, taiata in bucatele, pentru a nu afecta efectul vitaminei C. Cand se portioneaza, se adauga ulei de masline extravirgin si patrunjel verde, bine spalat si tocat fin.