MANCARE DE MARAR, CU RADACINOASE SI CURRY

iulie 9, 2021 | CATEGORIA Garnituri

mancare de marar, cu radacinoase si curry

O reteta cu marar proaspat, de vara, cu aroma intensa, hranitoare si detoxifianta, bogata in estrogen natural.
INGREDIENTE:

– 1-2 cepe
– o radacina morcov
– o radacina pastarnac
– o felie de telina
– un ardei
– o foaie de dafin
– un snop de marar (7-9 legaturi de marar)
– 2 rosii
– o lingura ulei de masline extravirgin
– o lingurita de curry
– tulpinile unei legaturi de patrunjel verde
– frunze de patrunjel verde, pentru garnisit
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata, se spala si se toaca ceapa, apoi se spala bine radacinoasele si se razuiesc grosier.

ingrediente pentru mancare de marar, cu radacinoase si curry

Se pun la fiert in apa. Cand sunt patrunse, se adauga tulpinile de patrunjel verde, ardeiul spalat si tocat, cat si rosiile spalate si razuite grosier, apoi mararaul bine spalat si tocat in fasii late cam de 1,5-2 cm.

marar taiat pentru  mancare de marar, cu radacinoase si curry

Cand sunt toate bine patrunse, se intrerupe fierberea si se adauga frunza de dafin, apoi se lasa vasul acoperit ca sa-si reverse aroma, iar dupa ce temperatura mancarii mai scade, se poate adauga uleiul de masline presat la rece. Se potriveste mancarea de sare, se adauga pudra de curry, se portioneaza si fiecare portie se garniseste cu frunze de patrunjel verde.

mancare de marar, cu radacinoase si curry

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *