MANCARE DE CASTRAVETI MURATI, CU PULPE DE PUI

februarie 18, 2014 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

mancare de castraveti murati cu carne de pui si mirodenii

O reteta picanta, pregatita sanatos, din castraveti conservati in saramura, cu pulpe de pui degresate, asezonate cu ingrediente bogate in arome si nutrienti.

INGREDIENTE:

–        1 kg castraveti in saramura

–        600 gr pulpe superioare de pui

–        2 cepe albe

–        2 cepe rosii (imprima o anumita dulceata)

–        4 linguri de bulion din rosii, natural

–        o lingurita boia de ardei dulce

–        2 foi de dafin

–        2-3 crenguta de cimbru

–        2 linguri de marar uscat, maruntit

–        usturoi, dupa gust

 

PREPARARE:

Pulpele de pui se spala bine, se depieliteaza si se fierb in apa, pana sunt aproape patrunse. Se adauga apoi la fiert si cepele curatate, spalate si tocate.

pulpe de pui depielitate si fierte, cu ceapa

Intre timp se spala castravetii in saramura (eventual daca sunt prea sarati, sau prea picanti, se lasa cateva ore in apa rece). Apoi se taie dupa bunul plac, eu i-am taiat in lung, fasii relativ subtiri.

castraveti murati taiati, pentru mancare

Se adauga apoi si acestia la fiert si se asezoneaza cu boiaua de ardei, cu crengutele de cimbru, cu bulionul si cu foile de dafin.

castraveti murati cu pui, ceapa, boia, bulion, ramuri de cimbru, foi de dafin, pentru mancare

Se continua fierberea tuturor ingredientelor, pana cand se patrund si castravetii si se formeaza un sos placut la culoare, si gustos. Se intrerupe fierberea si imediat se dauga usturoiul pisat si mararul. Se amesteca pentru a se intrepatrunde gusturile, apoi se poate servi.

mancare de castraveti murati cu carne de pui si mirodenii

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *