O reteta picanta, pregatita sanatos, din castraveti conservati in saramura, cu pulpe de pui degresate, asezonate cu ingrediente bogate in arome si nutrienti.
INGREDIENTE:
– 1 kg castraveti in saramura
– 600 gr pulpe superioare de pui
– 2 cepe albe
– 2 cepe rosii (imprima o anumita dulceata)
– 4 linguri de bulion din rosii, natural
– o lingurita boia de ardei dulce
– 2 foi de dafin
– 2-3 crenguta de cimbru
– 2 linguri de marar uscat, maruntit
– usturoi, dupa gust
PREPARARE:
Pulpele de pui se spala bine, se depieliteaza si se fierb in apa, pana sunt aproape patrunse. Se adauga apoi la fiert si cepele curatate, spalate si tocate.
Intre timp se spala castravetii in saramura (eventual daca sunt prea sarati, sau prea picanti, se lasa cateva ore in apa rece). Apoi se taie dupa bunul plac, eu i-am taiat in lung, fasii relativ subtiri.
Se adauga apoi si acestia la fiert si se asezoneaza cu boiaua de ardei, cu crengutele de cimbru, cu bulionul si cu foile de dafin.
Se continua fierberea tuturor ingredientelor, pana cand se patrund si castravetii si se formeaza un sos placut la culoare, si gustos. Se intrerupe fierberea si imediat se dauga usturoiul pisat si mararul. Se amesteca pentru a se intrepatrunde gusturile, apoi se poate servi.
O mare profesionista ! Stiam asta de mult ! Retetele sunt foarte sanatoase ! Mult succes mai departe . Aura
Multumiri, ma bucur ca ati accesat paginile site-ului, va mai astept !
Mersi de reteta! Tocmai am gatit acasta mancare si a iesit super bun! 🙂