MANCARE DE CARTOFI DULCI, CU URZICI SI CHIMION

mai 11, 2023 | CATEGORIA Garnituri

O reteta vegana dulce, bogata in licopen, un important antioxidant, alintata cu urzici proaspat culese, ideale pentru calitatea sangelui si aromata intens cu inconfundabilul chimion, specific bucatariei indiane.
INGREDIENTE:
– 2 cartofi dulci
– o legatura de urzici
– o ceapa
– un ardei gras
– 3-5 rosii cherry
– o foaie de dafin
– o lingurita de chimion macinat
– o lingura ulei de masline
– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:
Se curata, se spala si se toaca ceapa si ardeiul gras. Cartofii se spala bine si se taie bucati subtiri, cu tot cu coaja.

Se fierb in apa ceapa si ardeiul tocate, iar cand sunt patrunse se adauga urzicile, bine splate si maruntite.

 

Se adauga si cartofii, cu putina apa daca este nevoie, apoi se lasa sa fiarba la foc mic. Se adauga si rosiile cherry, spalate si tocate marunt, iar cand sunt toate patrunse, se adauga foaia de dafin, se opreste sursa de caldura si se lasa vasul acoperit, sa se intrepatrunda aromele. Cand temperatura mai scade se adauga uleiul de masline, pentru a nu-i afecta nutrientii, cat si pentru a solubiliza licopenul (care prin fierbere si-a sporit cantitatea). Se adauga si chimionul, spoi se potriveste totul de sare. Se amesteca incet, cu grija, sa nu se zdrobeasca de tot cartofii dulci, care sunt foarte fragili.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *