O mancare de primavera, dietetica, pregatita cu ingrediente naturale, gustoasa si hranitoare.
INGREDIENTE:
– 1 kg cartofi
– 650 gr ceapa
– 3 legaturi generoase de leurda
– 1 ardei gras
– 2 rosii
– 2 frunze de dafin
– o legatura de patrunjel verde
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se curata ceapa si cartofii, ceapa se toaca, iar cartofii se taie cuburi, apoi se fierb in apa cu sare. Se adauga foile de dafin si dupa ce sunt toate patrunse, se adauga si leurda, ardeiul si rosiile, toate spalate, curatate si tocate.
Se mai lasa la fiert (eventual se mai adauga apa) pana scade sosul format, se intrerupe fierberea, se potrivesc de sare, se adauga si uleiul de masline, se amesteca, iar cand se portioneaza se adauga patrunjel proaspat tocat.