MACROU IN SUC DE ROSII, CU GHIMBIR

noiembrie 22, 2014 | CATEGORIA Retete cu peste

macrou in suc de rosii, cu ghimbir

O reteta, ce prin imbinarea ingredientelor, aduce celor ce o consuma un plus de antioxidanti si de acizi grasi esentiali, indispensabili unui organism sanatos.

INGREDIENTE (pentru 2 portii):

–     500 gr macrou

–     300 ml suc de rosii

–     3 foi de dafin

–     ½ lingurita de ghimbir

–     75 gr ceapa rosie

–     o lamaie

–     patrunjel verde, dupa gust

–     sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala foarte bine si se eviscereaza macroul, apoi se sareaza si i se adauga sucul de rosii si foile de dafin.

macrou cu suc de rosii, foi de dafin si sare, pentru cuptor

Se fierbe in acest ansamblu, la 90 de grade C, pentru a nu se distruge continutul de acizi grasi omega 3.

Prin fierbere, sucul de rosii isi mareste de 5 ori cantitatea de licopen, iar in prezenta grasimilor benefice din peste, absorbtia licopenului in organism este ridicata.

Cand macroul este patruns, se intrerupe fierberea, se portioneaza si se asezoneaza cu suc si felii de lamaie, cu ceapa taiata rondele subtiri, cu praful de ghimbir si cu patrunjelul spalat si tocat fin.

macrou in suc de rosii, cu ghimbir

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *