O reteta, ce prin imbinarea ingredientelor, aduce celor ce o consuma un plus de antioxidanti si de acizi grasi esentiali, indispensabili unui organism sanatos.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 500 gr macrou
– 300 ml suc de rosii
– 3 foi de dafin
– ½ lingurita de ghimbir
– 75 gr ceapa rosie
– o lamaie
– patrunjel verde, dupa gust
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala foarte bine si se eviscereaza macroul, apoi se sareaza si i se adauga sucul de rosii si foile de dafin.
Se fierbe in acest ansamblu, la 90 de grade C, pentru a nu se distruge continutul de acizi grasi omega 3.
Prin fierbere, sucul de rosii isi mareste de 5 ori cantitatea de licopen, iar in prezenta grasimilor benefice din peste, absorbtia licopenului in organism este ridicata.
Cand macroul este patruns, se intrerupe fierberea, se portioneaza si se asezoneaza cu suc si felii de lamaie, cu ceapa taiata rondele subtiri, cu praful de ghimbir si cu patrunjelul spalat si tocat fin.