LOBODA ROSIE CU LEGUME SI VERDETURI, LA CUPTOR

aprilie 7, 2013 | CATEGORIA Garnituri

 loboda rosie cu legume si verdeturi, la cuptor, portie

 

O garnitura usoara, delicata, nutritiva, sau o masa de sine statatoare, pentru iubitorii de verdeturi si legume.

INGREDIENTE:

–  5 legaturi de loboda

–  un morcov

–  o ceapa

–  2 ardei (eu am folosit conservati, mici, romanesti)

–  o radacina de pastarnac

–  o radacina de telina

–  o radacina de patrunjel

–  o legatura de marar verde

–  2 linguri de ulei de masline extravirgin

–  sare, dupa gust

–  usturoi verde, dupa gust

PREPARARE:

Morcovul si radacinile de pastarnac, telina si patrunjel se spala, se curata si se rad pe razatoarea mare. Ceapa se spala, se curate si se toaca, la fel si ardeiul.

morcov, telina,pastarnac,patrunjel,ceapa,ardei

Se aseaza intr-un vas termoizolant, se acopera razant cu apa si peste aceste legume se adauga loboda spalata, curatata si tocata.

morcov, telina,pastarnac,patrunjel,ceapa,ardei si loboda rosie

Apoi se spala, se toaca mararul si se adauga deasupra ansamblului.

morcov, telina,pastarnac,patrunjel,ceapa,ardei,  loboda rosie si marar

Se potriveste totul de sare si se introduce vasul la cuptor unde se lasa sa fiarba, pana se patrunde totul si scade sucul. Se scoate din cuptor, se asteapta sa se raceasca putin, se adauga uleiul de masline si usturoiul verde tocat marunt, apoi se poate servi.

 

 

loboda rosie cu legume si verdeturi, la cuptor, portie

loboda rosie cu legume si verdeturi, la cuptor, gustata

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *