O garnitura usoara, delicata, nutritiva, sau o masa de sine statatoare, pentru iubitorii de verdeturi si legume.
INGREDIENTE:
– 5 legaturi de loboda
– un morcov
– o ceapa
– 2 ardei (eu am folosit conservati, mici, romanesti)
– o radacina de pastarnac
– o radacina de telina
– o radacina de patrunjel
– o legatura de marar verde
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– sare, dupa gust
– usturoi verde, dupa gust
PREPARARE:
Morcovul si radacinile de pastarnac, telina si patrunjel se spala, se curata si se rad pe razatoarea mare. Ceapa se spala, se curate si se toaca, la fel si ardeiul.
Se aseaza intr-un vas termoizolant, se acopera razant cu apa si peste aceste legume se adauga loboda spalata, curatata si tocata.
Apoi se spala, se toaca mararul si se adauga deasupra ansamblului.
Se potriveste totul de sare si se introduce vasul la cuptor unde se lasa sa fiarba, pana se patrunde totul si scade sucul. Se scoate din cuptor, se asteapta sa se raceasca putin, se adauga uleiul de masline si usturoiul verde tocat marunt, apoi se poate servi.
Interesanta reteteta! Merita retinuta si pregatita!
Da, am facut-o din suflet, e neluata de nicaieri.Mercic de vizite !