O reteta cu proteine vegetale si fibre de calitate, asezonate crud cu miresme tentante.
INGREDIENTE:
– 500 gr fasole pastai
– 100 gr linte verde
– o ceapa rosie (aprox.150 gr)
– un ardei gras (aprox.100 gr)
– o foaie de dafin
– o legatura de patrunjel verde
– o lingurita usturoi razuit fin (9 catei romanesti)
– ½ lingurita seminte de anason rasnite
– o lingura de ulei de masline extravirgin (presat la rece)
– sare
PREPARARE:
Se spala in mai multe ape lintea, apoi se lasa la inmuiat cam 2 ore. Se curata pastaile de fasole, se rup in bucati de dimensiuni dorite.
Se spala bine fasolea si se fierbe in apa cu un strop de sare si foaia de dafin, iar cand incepe sa se patrunda se adauga si boabele de linte, apoi se fierb impreuna la foc mic pana se patrund si scade sucul format. Se strecoara si li se adauga ardeiul gras si ceapa rosie, curatate, bine spalate si taiate Julien, usturoiul curatat si razuit fin, patrunjelul verde bine spalat si tocat, cat si semintele de anason.
Se mai adauga uleiul de masline, se amesteca si se potriveste totul de sare.