Un amestec consistent, nutrienti complecsi si gust usor picant.
INGREDIENTE:
– 250 gr linte verde
– un morcov
– un pastarnac
– un ardei gras (am folosit conservat, cu sare)
– 4 fire de ceapa verde
– 2 legaturi de loboda verde
– o legatura de leurda
– boia de ardei dulce
– piper negru macinat
PREPARARE:
Semintele de linte verde se spala in mai multe ape si se lasa la hidratat, cam 2 ore, pentru a fierbe repede.
Se aseaza apoi intr-un vas termoizolant, se adauga radacinile de morcov si de pastarnac spalate, curatate si date pe razatoare, apoi ceapa curatata, spalata si taiata rondele marunte, iar ardeiul gras, maruntit.
Se completeaza cu apa, pana depaseste amestecul, se potriveste de sare si se introduce la cuptor. Cand toate sunt patrunse si apa scade, se intrerupe fierberea si se adauga loboda verde si leurda, crude, taiate marunt, piperul si boiaua de ardei dulce. Asocierea rezultata este consistenta, hranitoare, revigoranta.