O reteta hranitoare cu nutrienti valorosi, intr-o asociere de ingrediente echilibrata ca gust.
INGREDIENTE:
– 100 g linte verde
– un cartof dulce
– o ceapa
– ½ lingurita boia de ardei ardei
– ½ lingurita boabe macinate de coriandru
– ½ legatura de marar verde
– ½ lamaie
PREPARARE:
Se spala lintea in multe ape, iar cartoful se spala bine si se taie in sferturi.
Se fierbe lintea cca 10 minute, pana se patrunde, apoi se strecoara. Sferturile de cartof se fierb cu tot cu coaja, apoi se clatesc cu apa rece pentru a nu creste indicele glicemic. Se curata de coaja, se taie marunt si se adauga peste lintea fiarta. Ceapa, curatata si spalata, se toaca marunt si impreuna cu boiaua de ardei si cu pudra de coriandru, se adauga peste cartofi si linte. Se amesteca totul, se potriveste de sare, apoi se asezoneaza cu sucul lamaiei si cu mararul bine spalat si tocat.