O reteta cu proteine vegetale de calitate, asezonata gustos si sanatos.
INGREDIENTE:
– 125 g linte verde
– o foaie de dafin
– o crenguta cimbru uscat
– 2-3 frunze de salata verde
– o lingurita de ulei de masline, extravirgin
– ½ lamaie
– ½ lingurita de turmeric, pudra
– ½ lingurita de piper negru, pudra
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine lintea, in multe ape.
Se fierbe apoi, in apa, cca 10 minute. Se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin pentru a-si revarsa aromele si se lasa vasul acoperit cca 20 de minute, timp in care lintea se inmoaie si isi sporeste volumul. Se strecoara, apoi i se adauga pudrele de turmeric si de piper, uleiul de masline si sucul lamaiei, cimbrul de pe crenguta, cat si salata bine spalata si maruntita. Apoi se amesteca si se potriveste totul de sare.