O reteta cu ingrediente ce se armonizeaza intr-un gust perfect, foarte hranitoare, cu proteine complete rezultate din asocierea leguminoaselor cu legumele.
INGREDIENTE:
– 250 g mazare (am folosit mazare congelata)
– 125 g linte verde (am folosit linte de Kozani, zona renumita din Grecia, pentru produsele sale agricole de calitate)
– 300 g varza rosie
– o ceapa
– un morcov
– un ardei
– o foaie de dafin
– o lingurita varfuita de curry
– 4-5 crengute de cimbru macinat
– 3 linguri ulei de masline extravirgin
– 5 linguri pulpa de rosii razuite grosier
– o lamaie
– o legatura de patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Lintea, bine spalata de lasa cca 2 ore la hidratat. Ceapa, se curata, se spala, si se marunteste. Ardeiul spalat si curatat de samburi se taie cubulete, iar morcovul, bine spalat, se taie julien. Varza rosie se spala, apoi se toaca.
Se incalzeste uleiul, se adauga ceapa, morcovul si ardeiul, se amesteca continuu cca 3 minute apoi se adauga crengutele de cimbru, foaia de dafin, lintea si mazarea, cat si apa, doar cat sa le acopere si se lasa sa fiarba.
Cand incep sa se inmoaie, se adauga varza rosie, iar cand sunt toate patrunse, se adauga pulpa de rosii si pudra de curry. Se amesteca bine, se potriveste de sare si se poate portiona. Fiecare portie se asezoneaza cu patrunjel verde, bine spalat si maruntit, cat si cu suc de lamaie, dupa gust.