O inghetata fara lactoza si fara grasimi animale saturate, cu ingrediente crude, sanatoase, binevenita pentru o racorire dulce aromata.
INGREDIENTE:
– 200 gr pulpa de banana (banane fara coaja)
– 150 gr corcoduse (cantarite fara samburi)
– 2 linguri suc de portocala
– o lingurita de coaja de portocale, razuita fin
PREPARARE:
Se curate bananele de coaja, se stropesc cu suc de portocale, un important si gustos antioxidant.
Se congeleaza apoi, cca 2 ore. Intre timp se spala bine si se curata de samburi corcodusele, apoi se introduc o jumatate de ora in congelator. Se mixeaza in blender, prin pulsatii succesive atat corcodusele cat si bucatile de banana, pana devin cremoase. Inghetata astfel obtinuta se serveste imediat, cu adaos de coaja de portocale razuita fin (coaja de portocala se spala in prealabil cu o solutie de bicarbonat de sodiu: o lingurita la un pahar de apa, pentru a elimina conservantii).