ICRE DE CHIA, CU ULEI DE PATLAGINA

septembrie 22, 2014 | CATEGORIA Aperitive

icre de chia, cu ulei de patlagina

O reteta crud vegetariana, moderna, cu seminte de chia si gust asemanator cu al icrelor de peste, un substituent ideal al acestora, imbogatita cu ulei de patlagina, pentru un plus de nutrienti.

INGREDIENTE :

–          75 gr de seminte de chia

–          100 ml apa

–          125 gr ceapa alba

–          40 ml ulei de patlagina

–          o lamaie

–          sare neiodata, dupa gust

Pentru garnisit:

–          masline verzi si ceapa rosie

 

PREPARARE:

Peste semintele de chia se toarna apa, apoi se adauga sarea.

seminte de chia, inmuiate in apa si sare, pentu icre

Se amesteca, iar dupa circa 2-3 minute se observa ca apa este incorporata de seminte, care capata un aspect cremos. Se adauga ceapa curatata, spalata si rasa fin, apoi uleiul.

seminte de chia, inmuiate in apa, sare, ceapa si ulei de patlagina, pentu icre

Se amesteca din nou, apoi se stoarce lamaia si se adauga cat suc este nevoie, pentru a potrivi gustul salatei astfel obtinute, cu un gust interesant si apetisant.

icre de chia, cu ulei de patlagina

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *