O reteta preparata sanatos, prin care se evidentiaza gustul si proprietatile hranitoare ale lintei.
INGREDIENTE:
– 400 g linte
– 2 cepe
– 2 ardei
– 2 linguri de bulion
– o frunza de dafin
– sucul unei jumatati de lamaie
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa lintea la inmuiat ½ ora.
Se curata, se spala bine si se toaca ceapa si ardeii, apoi se fierb in apa cateva minute, pana se inmoaie. Se scurge lintea si se adauga la fiert.
Se fierbe aldente, apoi se adauga bulionul si foaia de dafin.
Se amesteca si se lasa sa fiarba 3 minute, se intrerupe fierberea si se lasa acoperita pana ce temperatura scade la aproximativ 40 de grade C. Se potriveste de sare, apoi se adauga uleiul de floarea soarelui presat la rece, sucul lamaiei si patrunjelul verde bine spalat si maruntit manual, pentru e evita fenomenul de ascorbicoxidaza (adica sa nu distrugem vitamina C aflata in compozitia sa).