IAHNIE DE FASOLE BOABE, DE PRIMAVARA

mai 11, 2015 | CATEGORIA Retete cu plante si flori

iahnie de fasole boabe, de primavara

O reteta cu boabe dulci de fasole, sursa importanta de carbohidrati si de proteine vegetale, pregatita corect, fara adaos de grasimi, cu verdeturi de primavera si asezonata cu patrunjel verde si pudra de ghimbir, pentru usurarea digestiei.

INGREDIENTE:

–          350 gr fasole alba, cu bobul mare

–          o legatura de ceapa verde

–          un fir de usturoi verde

–          o legatura de loboda rosie

–          o lingura de boia de ardei dulce

–          2 foi de dafin

–          ½ lingurita de cimbru uscat

–          3 fire de marar verde

–          3 fire de patrunjel verde

–          5 frunze de papadie

–          praf de ghimbir, dupa gust

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se lasa fasolea la hidratat de seara pana dimineta, pentru a usura procesul de fierbere, apoi se strecoara de apa in care s-a inmuiat si se adauga la fiert in alta apa, care dupa primele clocote se arunca. Se adauga iarasi apa, fierbinte, in care se lasa fasolea sa fiarba pana se inmoaie. Aceste schimbari de apa se efectueaza pentru a evita flatulenta. Intre timp, se spala bine, se curata si se toaca ceapa, usturoiul verde si loboda, apoi se fierb in apa cu un praf de sare. Dupa ce fasolea este fiarta, la foc mic, pentru a ramane boabele cat mai intregi, se strecoara si se adauga peste verdeturile fierte. Se mai adauga boiaua de ardei, foile de dafin si cimbrul.

fasole boabe cu ceapa, usturoi si mirodenii, pentru iahnie

Se potriveste intreg ansamblul de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, pentru intrepatrunderea aromelor, apoi se intrerupe fierberea. Se asezoneaza apoi cu patrunjelul, mararul si frunzele de papadie, spalate bine si tocate, crude, pentru a ramane intacte toate subsatntele hranitoere. Cand se portioneaza se adauga pudra de ghimbir, un plus de gust si de nutrienti, un ajutor in digestia boabelor de fasole.

iahnie de fasole boabe, de primavara

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *