O retetea cocheta, pregatita fara adaos de ulei, gustoasa si nutritiva.
INGREDIENTE:
– 6 gulii mari (aprox. 1,5 kg)
– 3 pulpe superioare de pui, dezosate si depielitate (aprox. 225 gr)
– 5 cepe
– un morcov mic
– o felie ardei gras verde
– o felie ardei gras galben
– o legatura de patrunjel
– o legatura de marar
– 3 rosii
– ½ lingurita de enibahar macinat
– usturoi
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Guliile se spala, se curata de impuritati si partial de coaja, apoi se scobesc, iar miezul scobit se rade pe razatoarea mare. Ceapa, morcovul si ardeiul se spala, una din cepe se rade pe razatoarea mare, morcovul pe cea mica, iar feliile de ardei se toaca marunt. Legaturile de marar si de patrunjel se spala bine si se toaca fin. Carnea de pui se spala si se toaca grosier, cu cutitul, apoi i se alatura ceapa, morcovul, ardeiul, si aproximativ, cate un sfert din cantitatea de marar si de patrunjel. Se asezoneaza apoi cu sare si enibahar.
Se amesteca toate bine si cu aceasta compozitie se umplu guliile. Se plaseaza intr-un vas termoizolant, iar printre ele se aranjeaza miezul lor scobit, celelelte 4 cepe taiate pestisor si cateva fasii se ardei gras.
Se acopera cu apa si se introduc in cuptor, la temperatura de 180 de grade C si se pastreaza la aceasta temperatura pana sunt patrunse. Daca este nevoie se mai adauga din cand in cand apa. Se spala rosiile, se rad apoi peste gulii si se mai lasa sa dea intr-un clocot, cat sa se formeze un sos.
Se portioneaza si se adauga in fiecare portie cate putin din sosul de ceapa format si din restul de marar si de patrunjel verde.