Este reteta mexicana devenita celebra in toata lumea, in varianta cea mai apropiata de original, cu ingrediente crude, proaspete si excelente ca gust si nutrienti.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– un avocado bine copt (cu coaja inchisa la culoare si moale la presare)
– 2 catei de usturoi
– o ceapa medie
– un ardei iute (chilli)
– o rosie medie
– sucul unei jumatati de lamaie
– 5 fire de patrunjel verde (reteta originala este cu frunze de coriandru mexican)
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Avocado se pregateste ultimul, intrucat oxideaza foarte repede, de aceea se si foloseste “din plin” suc de lamaie. Se spala bine toate ingredientele, se curata ceapa si rosia, apoi se toaca marunt ceapa, iar rosia se taie cubulete mici.
Cateii de usturoi se curate si se razuiesc fin, ardeiul chilli se curata de seminte si se toaca foarte fin, iar patrunjelul se marunteste bine. In cele din urma se taie avocado in jumatati, se scoate samburele, se stropeste miezul cu suc de lamaie apoi se scobeste, se paseaza si se adauga si restul sucului de lamaie. Peste avocado astfel pregatit se adauga celelalte ingrediente, se amesteca totul si se potriveste de sare, apoi se serveste imediat.