GRIS DE GRAU DUR, CU LAPTE DE SOIA SI SOFRAN

decembrie 14, 2012 | CATEGORIA Dulciuri

gris de grau cu lapte de soia, stafide, miere de albine si sofran

Este un energizant natural, echilibrat, un desert hranitor, antioxidant si delicios, pentru orice varsta.

INGREDIENTE :

–  50 g gris de grau dur

–  250 ml apa

–  250 ml lapte de soia

–  100 gr stafide aurii

–  o lingurita miere de albine (optional)

–  un praf de sofran

PREPARARE:

Se aduce apa la punctul de fierbere, se lasa sa fiarba cateva clipe, apoi se micsoreaza temperatura si se toarna grisul incet, in ploaie, amastecand continuu. Se lasa sa fiarba la temperatura mica, continuand amestecarea, pana cand se ingroasa. Se intrerupe fierberea, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga stafidele si laptele de soia, putin cate putin, pana structura devine cremoasa.

gras de grau cu stafide si lapte de soia

Se adauga mierea sau nu, in functie de cat de dulce il doriti, desi stafidele din compozitie sunt suficiente pentru indulcire. Se amesteca pentru omogenizare, apoi se presara un strop de sofran si cateva stafide, deasupra. Se poate consuma ca atare, cu sofranul neamstecat in compozitie sau amestecat sa se intrepatrunda aromele si culorile.

gris de grau cu lapte de soia, stafide, miere de albine si sofran

 

 

 

 

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *