Este un energizant natural, echilibrat, un desert hranitor, antioxidant si delicios, pentru orice varsta.
INGREDIENTE :
– 50 g gris de grau dur
– 250 ml apa
– 250 ml lapte de soia
– 100 gr stafide aurii
– o lingurita miere de albine (optional)
– un praf de sofran
PREPARARE:
Se aduce apa la punctul de fierbere, se lasa sa fiarba cateva clipe, apoi se micsoreaza temperatura si se toarna grisul incet, in ploaie, amastecand continuu. Se lasa sa fiarba la temperatura mica, continuand amestecarea, pana cand se ingroasa. Se intrerupe fierberea, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga stafidele si laptele de soia, putin cate putin, pana structura devine cremoasa.
Se adauga mierea sau nu, in functie de cat de dulce il doriti, desi stafidele din compozitie sunt suficiente pentru indulcire. Se amesteca pentru omogenizare, apoi se presara un strop de sofran si cateva stafide, deasupra. Se poate consuma ca atare, cu sofranul neamstecat in compozitie sau amestecat sa se intrepatrunda aromele si culorile.