O garnitura a carei dulceata este completata cu aroma mirodeniilor din vinegreta.
INGREDIENTE:
– 450 gr morcovi
– 550 gr ceapa
– 2 foi de dafin
– 1 lingurita de boia de ardei dulce
– sare, dupa gust
Pentru vinegreta:
– 4 linguri ulei de masline extravirgin, cu ienibahar si foi de dafin
– 2 linguri otet din vin rosu, aromatizat cu tarhon
PREPARARE:
Ceapa se spala, se curata si se taie rondele, iar morcovii se spala, se curata si se taie julien.
Se pun la fiert in apa cu putina sare si intre timp, se pregateste vinegreta amestecand uleiul si otetul, ambele aromatizate si lasand sosul astfel format sa-si intrepatrunda aromele.
Cand morcovul si ceapa sunt patrunse, se adauga foile de dafin si boiaua de ardei dulce.
Se mai lasa sa fiarba pana scade apa, apoi se adauga sosul vinegreta. Rezulta astfel, o garnitura perfecta pentru orice tip de carne.
Morcovul aromat cu dafin nu poate fi decat o garnitura perfecta!
Este un gust desavarsit si mai deosebit ca garnitura.