GARNITURA DE MORCOVI SI CEAPA, IN VINEGRETA CU FOI DE DAFIN

martie 1, 2013 | CATEGORIA Garnituri

garnitura de morcovi si ceapa, in vinegreta cu foi de dafin

O garnitura a carei dulceata este completata cu aroma mirodeniilor din vinegreta.

INGREDIENTE:

–         450 gr morcovi

–         550 gr ceapa

–         2 foi de dafin

–         1 lingurita de boia de ardei dulce

–         sare, dupa gust

Pentru vinegreta:

–         4 linguri ulei de masline extravirgin, cu ienibahar si foi de dafin

–         2 linguri otet din vin rosu, aromatizat cu tarhon

 

PREPARARE:

Ceapa se spala, se curata si se taie rondele, iar morcovii se spala, se curata si se taie julien.

morcovi si ceapa, pentru garnitura

Se pun la fiert in apa cu putina sare si intre timp, se pregateste vinegreta amestecand uleiul si otetul, ambele aromatizate si lasand sosul astfel format sa-si intrepatrunda aromele.

vinegreta din ulei de masline extravirgina si otet din vin, aromatizate

Cand morcovul si ceapa sunt patrunse, se adauga foile de dafin si boiaua de ardei dulce.

morcovi si ceapa fierte cu sare, boia de ardei dulce si foi de dafin

Se mai lasa sa fiarba pana scade apa, apoi se adauga sosul vinegreta. Rezulta astfel, o garnitura perfecta pentru orice tip de carne.

garnitura de morcovi si ceapa, in vinegreta cu foi de dafin

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *