GALUSTE APERITIV CU ROSII SI USTUROI

septembrie 27, 2013 | CATEGORIA Aperitive

galuste aperitiv, cu rosii si usturoi tavalite prin seminte de in

Inspirata de mult indragitele galuste de desert, am preparat o varianta aperitiv, cu ingrediente naturale, eleganta, cu gust apreciat.

INGREDIENTE:

–         4 cartofi mari (aprox. 400 gr)

–         175 gr faina integrala, din grau dur

–         o legatura de patrunjel verde

–         350 gr rosii cherry (eu am folosit soi romanesc, de gradina)

–         5 catei mari de usturoi

–         3 linguri seminte de in

–         piper negru macinat, dupa gust

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja, iar dupa racire se curata si  se rad pe razatoarea mare. Intr-un bol, li se alatura faina, sarea, piperul negru macinat si patrunjelul spalat si tocat.

cartofi fierti rasi, faina integrala,sare,piper si patrunjel pentru aluat galuste

Din aceste ingrediente se framanta un aluat, care sa se desprinda de pe maini, din care se intinde o foaie cam de 5 mm grosime, ce se taie apoi in patrate. Se curate usturoiul si se taie cateii in felii. Se spala rosiile, se lasa la scurs sau se sterg cu un servetel pentru a nu umezi aluatul, apoi se plaseaza in mijlocul fecarui patrat de aluat cate o rosie si cate o bucatica de catel de usturoi.

aluat pentru galuste, cu rosii si usturoi

Se inveleste aluatul in jurul umpluturii, in palma, formand galusti, care se fierb apoi in apa cu un praf de sare, pana cand se ridica la suprafata.

galuste cu rosii si usturoi, la fiert

Se mai lasa sa dea intr-un clocot, apoi se scot pe servetele absorbante, urmand sa se tavaleasca prin semintele de in. Acestea ajuta digestia si functionarea corecta a colonului.

galuste aperitiv, cu rosii si usturoi tavalite prin seminte de in

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *