Inspirata de mult indragitele galuste de desert, am preparat o varianta aperitiv, cu ingrediente naturale, eleganta, cu gust apreciat.
INGREDIENTE:
– 4 cartofi mari (aprox. 400 gr)
– 175 gr faina integrala, din grau dur
– o legatura de patrunjel verde
– 350 gr rosii cherry (eu am folosit soi romanesc, de gradina)
– 5 catei mari de usturoi
– 3 linguri seminte de in
– piper negru macinat, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja, iar dupa racire se curata si se rad pe razatoarea mare. Intr-un bol, li se alatura faina, sarea, piperul negru macinat si patrunjelul spalat si tocat.
Din aceste ingrediente se framanta un aluat, care sa se desprinda de pe maini, din care se intinde o foaie cam de 5 mm grosime, ce se taie apoi in patrate. Se curate usturoiul si se taie cateii in felii. Se spala rosiile, se lasa la scurs sau se sterg cu un servetel pentru a nu umezi aluatul, apoi se plaseaza in mijlocul fecarui patrat de aluat cate o rosie si cate o bucatica de catel de usturoi.
Se inveleste aluatul in jurul umpluturii, in palma, formand galusti, care se fierb apoi in apa cu un praf de sare, pana cand se ridica la suprafata.
Se mai lasa sa dea intr-un clocot, apoi se scot pe servetele absorbante, urmand sa se tavaleasca prin semintele de in. Acestea ajuta digestia si functionarea corecta a colonului.