O alintare cu gust select, sanatoasa si savuroasa, cu prezentare in tematica sarbatorii Halloween.
INGREDIENTE:
– 200 g faina dietetica din macinis integral de grau
– 75 g prune deshidratate
– 2 linguri ulei de masline extravirgin
– 100 ml lapte vegetal (am folosit lapte de migdale, cu fistic)
– o lingura de sirop de agave
– ½ lingurita scortisoara macinata
– un praf de copt
– o lamaie
– un praf de sare de ocna
PREPARARE:
Se asterne faina integrala in bolul pentru framantat. Prunele deshidratate se maruntesc grosier.
Peste faina se adauga prunele deshidratate maruntite, praful de scortisoara, praful de sare, coaja lamaiei razuita fin, siropul de agave si uleiul de masline. Se toarna laptele de fistic, se amesteca, apoi se adauga praful de copt stins cu zeama lamaiei.
Se framanta putin, iar aluatul rezultat se lasa sa se odihneasca 10 minute. Se modeleaza apoi intre palme fursecurile in forme cilindrice de lungimi si grosimi diferite, care apoi se aseaza unduite, in tava, pe hartie de copt.
Se introduc in cuptorul incins la 200 de grade C, se lasa 3 minute la aceasta temperatura, care apoi se reduce la 180 de grade C, si se mai lasa la copt inca 10-15 de minute.