Aromate si preparate fara proteine animale, cu indulcitor natural, aceste fursecuri vegane sunt delicioase, rapide si hranitoare.
INGREDIENTE (pentru 23 bucati):
– 1-2 nectarine
– 150 g faina integrala
– 2 linguri ulei de masline extravirgin
– 100 ml lapte de migdale
– 3 linguri sirop de agave
– o lingurita scortisoara macinata
– ½ plic praf de copt
– o lamaie
– un praf sare de ocna (optional)
PREPARARE:
Se spala nectarina, se taie in felii subtiri, jumatate dintre ele se maruntesc, iar jumatate se taie in doua-trei bucati, pentru garnisit. Se aseaza faina integrala in bolul de framantat si se adauga uleiul de masline.
Se toarna si laptele de migdale, praful de scortisoara macinata, nectarinele maruntite, siropul de agave, apoi se amesteca si se adauga praful de copt care se stinge cu zeama de lamaie. Se razuieste si o parte din coaja lamaiei, si se adauga pentru aroma.
Se framanta toate apoi, 3-4 minute, iar din aluatul rezultat, se pun cu lingurita in tava de copt, pe hartie de copt, fursecurile, care se garnisesc cu bucatile de nectarine.
Se introduc in cuptorul incins la 200 de grade C, se lasa 3 minute, apoi se reduce temperatura la 180 de grade C, si se mai lasa la copt inca 15-20 de minute.
Daca doriti sa preparati chiar mai multe, se pot pastra 24 de ore la temperatura camerei, sau cateva zile la frigider, dar acoperite, sa nu se intareasca.