FURSECURI STELUTE AURII

decembrie 19, 2012 | CATEGORIA Dulciuri

Sunt dulciuri delicate, din ingrediente sanatoase si pot bucura sarbatorile iernii. 

INGREDIENTE:

 –          200 gr faina din grau dur

–          o cescuta apa

–          3 linguri ulei de cocos

–          50 ml sirop de agave

–          75 gr stafide aurii

–          dovleac  ras (sau morcov)

–         fulgi de nuca de cocos

PREPARARE:

     Se cerne faina si se asterne pe planseta de lucru, se adauga uleiul de cocos si apa, cate putina si se incepe framantarea. Stafidele se maruntesc si se amesteca si ele in compozitie, apoi se adauga siropul de agave. Se continua framantarea, pana se obtine o coca moale, frageda, care se intinde pe planseta si se decupeaza cu forme de stelute.

aluat din grau dur, decupat stelute

Se unge tava de copt cu ulei, apoi se aseaza stelutele, care se garnisesc dupa imaginatie, cu stafide si suvite de dovleac ras.

fursecuri stelute aurii din aluat de grau dur, pentru copt

 Se introduc in cuptorul incins, se scade temperatura la 150 grade si se lasa la copt cca 15 minute, pana se rumenesc. Se pot pastra mult timp, la rece, acoperite. Devin fragede. Inainte de servire, se pot “ninge” cu fugide nuca  de cocos.

fursecuri stelute aurii

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *