Sunt dulciuri delicate, din ingrediente sanatoase si pot bucura sarbatorile iernii.
INGREDIENTE:
– 200 gr faina din grau dur
– o cescuta apa
– 3 linguri ulei de cocos
– 50 ml sirop de agave
– 75 gr stafide aurii
– dovleac ras (sau morcov)
– fulgi de nuca de cocos
PREPARARE:
Se cerne faina si se asterne pe planseta de lucru, se adauga uleiul de cocos si apa, cate putina si se incepe framantarea. Stafidele se maruntesc si se amesteca si ele in compozitie, apoi se adauga siropul de agave. Se continua framantarea, pana se obtine o coca moale, frageda, care se intinde pe planseta si se decupeaza cu forme de stelute.
Se unge tava de copt cu ulei, apoi se aseaza stelutele, care se garnisesc dupa imaginatie, cu stafide si suvite de dovleac ras.
Se introduc in cuptorul incins, se scade temperatura la 150 grade si se lasa la copt cca 15 minute, pana se rumenesc. Se pot pastra mult timp, la rece, acoperite. Devin fragede. Inainte de servire, se pot “ninge” cu fugide nuca de cocos.
Se poate inlocui siropul de agave cu miere?
Multumesc
De regula mierea de albine nu trebuie incalzita mai mult de 40 -60 de grade, intucat isi pierde din calitati si chiar dezvolta substante daunatoare. Deci eventual puteti folosi putin zahar brun !