Fursecuri din fructe uscate, seminte si mirodenii, un dulce sanatos, pentru atmosfera tainica a Craciunului.
INGREDIENTE:
– 200 gr migdale crude
– 280 gr stafide brune
– 2 linguri fulgi de nuca de cocos
– 2 lingurite de nucsoara macinata
– o lingurita de scortisoara macinata
– 2 linguri de suc de lamaie
– 10 picaturi de stevia rebaudiana
– nuci de pin si agrise, pentru decor
PREPARARE:
Se hidrateaza migdalele 5 ore, iar stafidele o jumatate de ora, apoi se plaseaza in robotul de bucatarie, impreuna cu fulgii de nuca de cocos, cu sucul de lamaie, cu nucsoara, cu scortisoara si cu picaturile de stevia rebaudiana.
Se mixeaza pana se obtine o compozitie de consistenta marunta, lipicioasa, care se intinde intr-o foaie de aprox 6 mm grosime, intre 2 bucati de folie alimentara transparenta.
Se pastreaza o jumatate de ora in congelator, apoi cu formele culinare se decupeaza modelele dorite.
Se asezoneaza dupa imaginatie, cu seminte si fructe deshidratate. Eu am folosit nuci de pin si agrise.