Fursecuri hranitoare, nearomate cu esente, pentru a savura untoasele seminte de pin, in consistenta aluatului.
INGREDIENTE:
– 200 gr faina dietetica din grau dur, macinis integral
– 100 gr branza de vaci
– 2 oua (unul pentru uns pe deasupra)
– 50 ml lapte
– 25 gr seminte de pin
– 4 linguri sirop de agave
– un praf de sare
PREPARARE:
Faina se cerne, se asterne pe planseta si se adauga branza de vaci, un ou, siropul de agave si un praf de sare.
Se framanta un aluat, caruia i se adauga laptele.
Se framanta in continuare si daca este nevoie se mai adauga putin lapte, daca branza de vaci este mai untoasa, se mai poate adauga un strop de faina, astfel incat sa potrivim un aluat care sa se desprinda de pe maini. Se adauga apoi si semintele de pin.
Se framanta din nou, sa se incorporeze in aluat, care apoi se intinde si se decupeaza cu formele dorite.
Eu am ales o forma de floare si am mai adaugat in centrul fiecarui fursec cate 3 seminte de pin.
Se ung apoi cu celalalt ou batut spuma si se introduc in cuptorul incins, unde le lasa la temperature moderata cca 10 minute. Se controleaza apoi, si daca sunt coapte se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pot servi.
Pentru mine nucile de pin existau doar pentru mancare, nu ma gandeam sa le folosesc in desert!
Sunt un aliment bogat in proteine si uleiuri omega, deci dau consistenta si pot constitui ingredinte principale, astfel transforma salatele de fructe si deserturile in gustari de sine statatoare, usor de preparat si cu nutrienti complecsi.