Ingrediente asociate sanatos, ideale ca aperitive, in combinatie cu diverse sosuri, sau ca gustare alaturi de ceai sau cafea verde.
INGREDIENTE (pentru aproximativ 20 de bucati):
– ½ dovlecel (aprox. 150 g)
– faina de ovaz (aprox. 165 g)
– o lingura de seminte de chia
– 100 ml apa
– o lingurita de boia de ardei dulce
– ½ lingurita de piper negru macinat
– sare de Himalaya, dupa gust
PREPARARE:
Se hidrateaza semintele de chia o jumatate de ora, apoi se aduna intr-un bol, impreuna cu faina de ovaz, cu dovlecelul bine spalat si razuit fin, boiaua de ardei si piperul negru macinat.
Se amesteca bine toate, se potrivesc de sare, apoi, din aceasta compozitie se formeaza fursecuri, care se aseaza in tava, pe hartie de copt.
Se coc in cuptorul preincalzit, cca 10 minute.
Dar par destul de crescute. De la ce?
De la faina, care s-a imbibat cu ingredientele, iar eu nu le-am uscat, le-am lasat putin in cuptor, cat sa se deshidrateze.
Nu necesita niciun ou? Mi se pare interesant ca raman legate. De la ce oare?
Buna seara, imi cer scuze de intarziere. Raman legate de la semintele de chia.
Toate cele bune.