Un mic dejun vegetarian consistent, imbogatit cu enzime valoroase din petalele proaspete ale florilor de mac.
INGREDIENTE :
– 25 g de fulgi de ovaz
– 2 linguri de apa
– 4 flori de mac
pentru smantana de caju:
– 100 gr alune de caju
– 5 linguri de suc de lamaie
– 3 gr drojdie inactiva
– ¼ lingurita de piper negru macinat
– 50 ml apa
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se hidrateaza alunele de caju, peste noapte. Se plaseaza in blender, alaturi de: drojdia inactiva, piperul negru, sucul de lamaie si sarea neiodata.
Se adauga apa si se blenduiesc toate prin impulsuri, pana se obtine un sos de consistenta smantanii. Se adauga apa peste fulgii de ovaz, se lasa 3 minute sa se inmoaie putin, apoi se compune un aranjament alternand fulgii de ovaz, cu petalele de mac
si cu smantana de caju.